Общност на свободните хора

Форум

• Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Форум

Форуми
Добре дошли, Гост
Моля влезте или се регистрирайте.    Забравена парола?
Отг: Премиерът обърна рисковете в ползи (1 разглежда(т)) (1) Guest
Отиди най-отдолу Отговори Любими: 0
ТЕМА: Отг: Премиерът обърна рисковете в ползи
Sin (Потребител)
Senior Boarder
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Отг: Премиерът обърна рисковете в ползи 7 Months, 2 Weeks ago  
Драги г-н Дайнов, критиката, която ще отправя към статията, надявам се, да възприемете като добронамерена. Не че се заяждам, но материалът определено ми се вижда прекалено безкритичен.
Чак толкова много ползи ли е извлякъл ББ от последните събития наистина ?
Аз гледам ( поне все още ) малко по-различно на нещата с последните ходове на Борисов и за ползите от тях - за него и за страната. "Борисов обърна ситуацията от минус в плюс и пренасочи европейските енергии в посока, която не води до война на всеки срещу всеки.". Според мен Борисов не можеше да направи нищо друго, кандидатурата на Желева постави ЕНП в такова неудобно положение, което тя едва ли си е представяла преди това. Е, повечето европейци може и да останат с впечатлението за политически схватки между различните крила в ЕП, но у нас ярко проличаха некадърността, неподготвеността и мафиотските връзки на кандидатката. Подкрепата пък за Плугчиева е нещо, което може да се обясни само с невръстения и невнятност на Борисов, като се имат предвид образованието, кариерата и маниерите на последния пред медии, партии и в чужбина - много изпечен, даже хитро лавиращ народен генерал. Изобщо, голяма работа ... (" мани, мани " - както би казал Т.Колев ). От друга страна поставянето на Аню Ангелов. Н. Младенов на министерските постове на отбраната и външните работи ми се вижда като изчерпване на най-последните резерви - други такива кадри няма около Герб. Ами ако и те сгафят в сравнително кратък период ? Давате ли си сметка как би звучал тогава Вашият текст ?
И главното - къде е реформата ? Къде е реалното противодействие на кризата ? Кога ще бъдат арестувани или обвиненеи Станишев, Доган, Етем, и кой ли още не от предишното правителство ? Вие вярвате ли че това ще стане ? Говорят за 1 година срок за борбата срещу престъпността. На мен лично това ми звучи като подигравка. В изминалите 6 месеца Главният Прокурор Велчев трябваше нещо коренно да промени. Сега да чакаме за след 1 година. Това всичко не само е изтъркано, то е със 100% сигурност небивалица. А ако започнат Белене, или върнат данъка върху хазарта като за Божков ?
На мен ми изглежда, че управлението на Герб и ББ като лидер на дясното са прекалено удобни за комунистите и затова именно те спряха критиките след оттеглянето на Желева. Той може да си говори каквото си иска, тук и в чужбина, но докато не разтърси престъпните им групировки ( ТИМ ) и фирми ( на Доган ), за тях няма нищо опасно. Те спокойно ще изчаят 1 - 2 години, докато и в най-забутаното село в БГ разберат, че ББ и Герб са само вятър и мъгла, за да се върнат в най-подходящия за тях момент като големи специалисти и морално необременени ... путиновски мекерета. Точно както стана с Беров, който изпълняваше програмата на СДС. Уж. Дано не съм прав !

Записано в лога Записано в лога  
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
      Теми автор Дата
    thread link
Премиерът обърна рисковете в ползи
Георги Антонов 2010/01/25 00:41
    thread link
thread linkthread link Отг: Премиерът обърна рисковете в ползи
Sin 2010/01/25 13:38
    thread link
thread linkthread link Отг: Премиерът обърна рисковете в ползи
Евгений Дайнов 2010/01/27 15:04
Отиди най-отгоре Отговори
Създадено с FireBoardемисия на последните мнения